88-годишен дядо скочи с парашут от 3500 м височина

88-годишен дядо скочи с парашут от 3500 м височина
Снимка: „Труд“
A A+ A++ A

88-годишният Киро Захариев от Пловдив скочи в неделя с парашут от 3500 м височина в небето над Монтана.

Това е възрастов рекорд за скок на български парашутист, но не е нещо изключително за самия бай Киро, който е една от легендите на въздушните спортове у нас, каза пред Тrud.bg собственикът на летището „Ава спорт“ край село Ерден Ангел Стаменов.

Захариев - известен сред приятелите и възпитаниците си като Киро Багера, е сред ветераните на парашутизма в България. Той скача от 60 години и има над 1300 парашутни изпълнения досега. Участвал е в четири световни първенства по парашутизъм като национален съзтезател и е световен вицешампион за 1956 г.

Въпреки вече почтената си възраст Захариев не се е отказал от младежката си тръпка. Почти всяка година се качва на самолет и се хвърля във въздушната бездна. Тази година ветеранът си извадил медицинско и пристигнал ентусиазиран в Ерден.

По настояване на шефовете на летището този път полетял в тандем с инструктор, но се кани догодина да скочи пак сам. „Това съм правил почти цял живот. Хубаво ми е в небето и чувствам, че още мога, затова ще продължа да скачам“, заяви Захариев.

#дядо #парашут #полет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »