Одобриха обновената "Визия 2020"

Одобриха обновената "Визия 2020"
Съветът по сигурността на Министерски съвет одобри редактираната "Визия 2020". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работният документ "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана" е одобрен с консенсус от Съвета по сигурността към Министерския съвет. В утвърдения вариант на документа са отразени становищата на всички отговорни институции. В следващите дни Визията ще бъде публикувана за обществено обсъждане, съобщиха от правителствената пресслужба.

Цяла нощ военни експерти и началници от службите по сигурността са работили по промени в стратегията "Визия 2020", която разглежда участието на България в НАТО и възгледите ни за националната сигурност, обяви по-рано служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов.

По думите на Шаламанов експертите са се трудили до 2:00 ч. сутринта, като още в 8:30 ч. в понеделник на извънредния Съвет по сигурността към Министерския съвет е представена нова версия на документа.

Припомняме, че негов проект през миналата седмица възмути организации и партии, обявявайки, че Русия е в режим на "хибридна война" и представлява военна заплаха за България. С документа ще бъдат запознати министрите в сряда на редовното заседание на кабинета, а президентът Росен Плевнелиев ще го представи на срещата на върха на НАТО на 4 септември.

#Визия 2020 #Министерски съвет #НАТО #Росен Плевнелиев #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »