Борисов: „Визия 2020“ трябва да се приеме след 5 октомври

Борисов: „Визия 2020“ трябва да се приеме след 5 октомври
„Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“ е изключително важен документ и трябва да бъде приет след 5 октомври“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: www.bulgaria-news.bg
A A+ A++ A

„Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“ е изключително важен документ и трябва да бъде приет след 5 октомври“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Аз аплодирам това, че служебното правителство се опитва да подготви подобни документи, но все пак една подобна визия до 2020 година трябва да бъде направена от избрано правителство след парламентарни избори, за да бъде ратифицирана и в парламента“, заяви Борисов.

„Военният конфликт в Украйна е заплаха за страната. Сега е все още финансово–икономически, защото спадът на туризма и туристите е виден, спадът на инвестициите е виден. Попадането в тази част на Европа, където има военен конфликт, е абсолютно равносилен на конфликта в Косово, а ние знаем този конфликт колко забави развитието на България, така че затова настоявам след 26 октомври да се положат огромни усилия от всички този конфликт да се решава по дипломатичен път, а не с военни средства“, коментира още Борисов.

#избори #конфликт #ГЕРБ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"