Путин: Ако поискам, мога да превзема Киев

Путин: Ако поискам, мога да превзема Киев
Президентът на Русия Владимир Путин е заявил пред председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, че ако поиска, може да превземе Киев за две седмици. Снимка: www.infonews.bg
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин е заявил пред председателя на Европейската комисия Жозе Барозу: „Ако искам, мога да превзема Киев за две седмици“. Изказването му е било в телефонен разговор между двамата, проведен в навечерието на Европейския съвет.

Думите му бяха цитирани от италианския вестник „Република“ в понеделник, според който реакцията му е била в отговор на намеренията на Европейския съюз да наложи нови санкции на Русия. Изказването му бе потвърдено и от онлайн изданието на германския „Шпигел“, което се позовава на дипломатически източник от Брюксел.

Коментарът на Путин е бил предаден от Барозу по време на Съвета през уикенда. Същевременно НАТО обяви, че може да изгради нов „корпус за бързо реагиране“, който ще има възможност да изпрати до 4000 военни в Източна Европа в рамките на 48 часа, като реакция на възможна руска агресия.

#Владимир Путин #Киев #Жозе Барозу #НАТО #Източна Европа #Корпус за бързо реагиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »