Лозанов, покажи на тия хора колко са раздаваш!

Лозанов, покажи на тия хора колко са раздаваш!
Снимка: www.lentata.com
A A+ A++ A

Новината, че Съветът за електронни медии цензурира песента на Криско заради пошъл текст, звучи точно като тази, че Българската православна църква осъжда филмите за „Хари Потър“ заради черна магия. Я стига, в кой век живеем? Да не би СЕМ да е новата инквизиция?!

Драмата щеше да е донякъде разбираема, ако СЕМ се захваща с Криско, след като се е притеснил за правата на детето и от други, доста „по-цветисти“ текстове от друг жанр (като „Напипай го“ например). Всъщност обаче този тип скандал показва само, че председателят на СЕМ Георги Лозанов живее в друга епоха, защото сега почти всеки втори текст има еротичен намек, а когато жанрът е хип-хоп или поп-фолк, този подтекст просто няма как да се избегне.

Да, не е възпитателно, но както самият Криско се изрази – децата трябва да се изселят на друга планета, ако трябва да се избегне чуването на мръсни думички от невръстните. Още повече че тази музика е за забавление, а това би трябвало да е пределно ясно на контролиращите медиите органи.

Защо просто господин Лозанов не се захване преди всичко със смущаващите реклами по телевизиите, не оправи високия им звук, както беше обещал, и не се замисли, че има и други, антивъзпитателни предавания, излъчвани дори по обед – като „Шоуто на Слави“, където текст като „как са бараш“ бледнее.

Без да обиждам никого, но на кого би му хрумнало, че Криско може да е възпитателен? А за поп-фолк доайените Азис и Камелия какво да кажем? Изобщо темата за възпитанието в България е обширна и не е тук мястото да я обсъждаме.

Само ще добавим в заключение, че вече живеем в нов век и „покварата“ на децата е на един клик разстояние. Всичко зависи от родителите, не ни е виновен нито Криско, нито Хари Потър. А СЕМ нека покаже „колко са раздава“ за по-важни задачи в електронните медии.

#Криско #СЕМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници