9 хил. лв. са събрани за паметник на Калоянчев в Бургас

9 хил. лв. са събрани за паметник на Калоянчев в Бургас
9199 лв. са събрани до момента от различни благотворителни инициативи в дарителската кампания по набиране на средства за изграждане на паметник на Георги Калоянчев в Бургас. Снимка: www.satirata.bg
A A+ A++ A

9199 лв. са събрани до момента от различни благотворителни инициативи в дарителската кампания по набиране на средства за изграждане на паметник на Георги Калоянчев в Бургас. Това стана ясно по време на пресконференция за напредъка на дарителската кампания, която е под надслов „С любов за Бургас“.

Набирането на средства за изграждане на паметник на Калата се извършва от Инициативен комитет, в който влизат всички културни институции в Бургас, Общественият дарителски фонд, Община Бургас и няколко ротариански клуба.

Заместник-кметът Йорданка Ананиева посочи, че средствата се събират от благотворителни инициативи, които са предимно на културните институции и са свързани с културния живот, тъй като големият Калоянчев е една от емблематичните фигури на българския театър и кино.

Събраните девет хиляди лева ще бъдат преведени на автора на бъдещия паметник професор Георги Чапкънов, за да започне неговата изработка. Общо 80 хиляди лева са нужни, за да стане паметникът на Калата реалност.

#Георги Калоянчев #Бургас #Георги Чапкънов #Йорданка Ананиева #клубове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »