Фалкао в Манчестър Юнайтед, Уелбек - вън в посока Лондон

Фалкао в Манчестър Юнайтед, Уелбек - вън в посока Лондон
A A+ A++ A

Сагата около комулбийската звезда Радамел Фалкао се разреши в последните часове от трансферния прозорец. Нападателят беше спряган за трансфер в много клубове, но в крайна сметка избра да защитава цветовете на Манчестър Юнайтед.

 

Фалкао премина под наем в клуба за период от една година с опция за закупуване. Бившият съоборник на Бербатов в Монако изрази щастието си от трансфера при “червените дяволи”. "Щастлив съм, че идвам в Манчестър Юнайтед под наем до края на сезона. Това е един от най-големите отбори в света. Нямам търпение да работя с мениджър като Луис ван Гаал и да помогна на клуба да постигне успехи в този толкова вълнуващ период от историята му", заяви новото попълнение след финализирането на трансфера му. 

 

Колумбиецът премина прегледи късно снощи, след като Манчестър Юнайтед подадоха молба до Уефа за удължаване на трансферния прозорец за клуба с няколко часа.

 

След идването на Радамел Фалкао, на "Олд Трафорд" нямаше място за повече нападатели. Потърпевш се оказа Дани Уелбек, който също късно снощи премина в Арсенал. Нападателят явно нямаше да получава достатъчно игрови минути през сезона и избра да продължи кариерата си в посока Лондон, за да се развира. Арсенал се нуждаеше от свежи сили в нападение, след тежката контузия на Оливие Жиру, който ще бъде извън строя до края на годината. Младият Уелбек премина при “артилеристите” за сумата от около 16 милиона английски лири.

 

#Радамел Фалкао #Дани Уелбек #Манчестър Юнайтед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »