Ром изрови гърне със сребро в частен двор

Ром изрови гърне със сребро в частен двор
A A+ A++ A

Ром, нает да изкопае канал за обратни води в Първомай, откри гърне със сребърни пари в двора на собственика. Заради намереното имане стопанинът и копачът влязоха в схватка и се наложи намесата на полицията, пише "Марица".

Докато разглеждал находката си, работникът бил изненадан от 43-годишния собственик на къщата, който предявил претенции, че парите са изровени в неговия двор и му принадлежат. Ромът обаче отказал да се раздели с имането. Предложил обаче на стопанина компансация - да му даде част от парите.

Петър не бил склонен да дели с никого, затова грабнал гърнето от ръцете на наемника и хукнал да бяга. За отмъщение ромът отишъл направо в Районното и изпял на полицаите за ценната находка. Служителите на реда се активирали на секундата и много скоро стопанинът бил открит.

Парите от гърнето са иззети за експертиза. Първоначалният оглед показал, че монетите са сечени вероятно в първата половина на 20-и век. Те били с лика на цар Борис ІІІ. Предполага се, че нямат голяма стойност за нумизматите и са ценни само заради метала, от който са изработени.

По случая е образувано досъдебно производство и във вторник материалите по него ще бъдат докладвани на Окръжна прокуратура. Тепърва ще се изяснява откъде се е появило гърнето с парите в двора на първомаеца. „Комшията извади късмет. Сега полицията ще му прекопае цялата градина безплатно”, шегуваха се вчера съседите на Петър.

#ром #работник #сребро #монети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »