Джихадисти са обезглавили втори американски журналист?

Джихадисти са обезглавили втори американски журналист?
Втори американски журналист може да е бил обезглавен от членове на групировката „Ислямска държава”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Втори американски журналист може да е бил обезглавен от членове на групировката „Ислямска държава”, предаде The Washington Post. На видеоматериал, получен чрез разузнавателната организация SITE, която проследява публикациите на ислямистки екстремистки групи в интернет, се вижда предполагаемото убийство на Стивън Сотлоф.

На заден план е пустинен фон, подобен на този, показан във видеото от миналия месец, на което беше заснето обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоли.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че не е бил осведомен за видеоклипа, преди да започне ежедневния си брифинг. Той добави, че "мислите и молитвите" на американската администрация са със семейството на Сотлоф.

Американските специални служби проверяват достоверността на съобщенията за екзекуцията на журналиста Стивън Сотлоф, заяви официалният представител на държавния департамент на САЩ Джен Псаки„Ние видяхме съобщенията за видеозапис с екзекуцията на американския гражданин Стивън Сотлоф. Разузнавателните служби в най-кратки срокове ще извършат работата, необходима за това, да се определи неговата достоверност”, каза още Псаки.

Отговаряйки на молба да съобщи колко американски граждани се намират в ръцете на терористичната групировка „Ислямска държава”, тя отказа да предостави конкретни данни, като каза само: „няколко”.

#„Ислямска държава” #Джеймс Фоли #Стивън Сотлоф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници