Toshiba иска да замени NFC с технологията TransferJet

Toshiba иска да замени NFC с технологията TransferJet
A A+ A++ A

Въпреки че може би Apple най-сетне са решили да добавят NFC възможности за iPhone, други компании на пазара искат всъщност тя да бъде заместена от TransferJet. Компанията, която настоява за това, е Toshiba и желанието им изглежда съвсем логично, имайки предвид, че те са една от трите компании, които я разработват, заедно със Sony и Olympus. В същото време обаче тези компании произвеждат и дигитални фотоапарати и със сигурност биха искали да осигурят възможност за бързо прехвърляне на снимките по безжична връзка.

NFC обаче не е подходяща технология за целта, тъй като големината на файловете, които могат да се прехвърлят с нея, е ограничена. На практика в момента NFC се използва преди всичко за свързване на различни устройства едно с друго, но не и за трансфер на данни между тях. В подобни случаи потребителите все още използват Bluetooth и WiFi. От друга страна, TransferJet обещава да премахне по-голямата част от ограниченията, които NFC има, като може да осигури пренос на голямо количество данни на същото малко разстояние, на което работи NFC, и в същото време доста по-бързо, отколкото това би станало по Bluetooth или WiFi.

Според Toshiba скоростта на трансфер, която TransferJet може да осигури, е 375 Mbps, което означава, че 20-секундно видео ще бъде прехвърлено за 1 секунда. Проблемът с TransferJet обаче е, че технологията все още е по-малко разпространена дори от NFC. Причината за това пък може да се окаже и фактът, че за TransferJet в момента има само външни конектори и периферни устройства. Това означава, че за да прехвърлите данни между две устройства, ще ви трябват две допълнителни устройства - за изпращащия и за приемащия данните.

http://www.cnet.com/news/toshiba-pushes-transferjet-in-the-west-wants-it-embedded-in-smartphones/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници