Путин и Порошенко се чуха по телефона. Кремъл говори за "сближаване"

Путин и Порошенко се чуха по телефона. Кремъл говори за "сближаване"
Руският президент Владимир Путин и украинският му колега Петро Порошенко обсъдиха необходимите стъпки за примирие. Снимка: ureport.bg
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и украинският му колега Петро Порошенко обсъдиха необходимите стъпки за примирие и начините за прекратяване на конфликта в Източна Украйна, съобщи говорителят на руския държавен глава, Дмитрий Песков.

"Президентите обмениха мнения относно това какво трябва да бъде направено на първо място за прекратяване на кръвопролитията в югоизточната част на страната възможно най-скоро", заяви говорителят на Путин. "Гледните точки на президентите на двете страни за възможните начини за излизане от тази трудна криза съвпадат в значителна степен", допълни Песков.

Путин и Порошенко се срещнаха миналата седмица в Минск, но не постигнаха напредък към прекратяване на конфликта, който се задълбочи в последните седмици. Всичко това се случи в момент, когато Западът и Киев обвиняват Русия в разполагане на войски в Украйна. Русия многократно отрече нейни войници да са били изпращани в Украйна.

#Дмитрий Песков #Владимир Путин #Петро Порошенко #Украйна #Минск #Русия #Путин #Порошенко #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"