ООН на религиите предложи Шимон Перес на папа Франциск

ООН на религиите предложи Шимон Перес на папа Франциск
A A+ A++ A

Бившият израелски президент Шимон Перес, който беше приет на частна аудиенция във Ватикана от папа Франциск, заяви, че му е предложил създаването на ООН на религиите предвид неефективността на настоящата политическа ООН.

„Днес войните избухват главно с религиозен претекст. Изправени сме пред стотици, дори хиляди терористични движения, които твърдят, че убиват в името на Бога“, заяви 91-годишният Перес в интервю за италианския католически седмичник „Фамилия Кристиана“.

„За да се борим с тези отклонения, ние имаме Организацията на обединените нации. Тази политическа институция няма нито оръжията, с които разполагат държавите, нито убеждението, което поражда религията“, допълва бившият израелски президент, чийто мандат изтече в края на юли.

„И така, вземайки предвид факта, че ООН е изживяла времето си, ще ни е необходима Организация на обединените религии, ООН на религиите. Това би било най-добрият начин да се противопоставим на терористите, които убиват в името на вярата“, смята Перес.

Той уточни, че вижда папа Франциск начело на тази ООН на религиите. „Може би за първи път в историята Светият отец е уважаван лидер от най-различни религии. Бих казал нещо повече, той е може би единственият уважаван лидер“, изтъква Перес. Ватиканът от своя страна не даде никаква информация за частната среща между двамата мъже.

#Шимон Перес #папа Франциск #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници