Майката на убития командос иска ново разследване

Майката на убития командос иска ново разследване
A A+ A++ A

Майката на командоса Емил Шарков, който загина от куршума на превъртял психар в Лясковец, настоява обстоятелствата около спецакцията да бъдат отново разследвани. Тя се съмнява, че при първото разследване са били скрити важни обстоятелства с цел да се прикрие вината на шефовете от МВР.

Това разкри пред Нова тв криминалният психолог Росен Йорданов, който контактува с близките на убития командос.

„Този случай не бива да бъде забравен. Майката на командоса Емил Шарков ме потърси, за да търси истината за смъртта на сина си", каза Йорданов.

Майката е говорила с колеги на сина си и е стигнала до убеждението, че с действията си главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и командирът на отряда са основните виновници за този случай, посочи психологът.

„Допуснати са фрапантни грешки, продиктувани от дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на професионализъм. Решението е било взето импулсивно, без сериозни инструктажи и проучвания. Действията на командира на отряда също са били грешни“, каза още Росен Йорданов.

Майката на командоса настоява за обективно разследване. Тя е убедена, че ако командосите не бъдат под натиск, те ще кажат пълната истина. По нейна информация те са били заплашвани с уволнение.

„Обикновено отрядът има камера, с която се заснема акцията. Ползван ли е при разследването този видеоматериал, за да се види какво се е случило?“, попита Йорданов.

#Лясковец #командос #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници