Тотнъм обявен за продан

Тотнъм обявен за продан
A A+ A++ A

Английският клуб "Тотнъм" най-вероятно ще има нов собственик. Собственикът на клуба Джо Люис има намерение да продаде "шпорите" за цената от 1 милиард паунда, твърди "Мирър".

 

Информацията не е повърдена от клуба, но има слухове, че пред Маурицио Почетино е поставена целта да вкара "Тотнъм" в Шампионска лига през следващия сезон. Евентуалното участие на тима в евротурнирите ще привлече инвеститори.

 

Джо Люис купи отбора през 2001г. само за 22 милиона паунда. След големи инвестиции богатият собственик не се колебае да постави в пъти по-висока цена на клуба си.

 

Освен 1 милиард английски лири, които трябват да бъдат заплатени на Люис, новият собственик най-вероятно ще покрие и пълните разноски по строежа на новия стадион на Тотнъм, които ще надхвърлят 400 000 милиона паунда. Той ще бъде построен точно до "Уайт Харт Лейн" и ще бъде с капацитет 56 200 места.

 

 

 

 

 

асдСобственикът на Тотнъм Джо Люис има желание да продаде клуба, твърди "Мирър". 77-годишният бизнесмен се опитва да се раздели със собствеността си от известно време, но за момента липсват кандидат-купувачи, тъй като поставената цена е повече от внушителна - 1 милиард паунда. Ако успее да осъществи подобна сделка, това би донесло огромни приходи на Люис, който купи Тотнъм през 2001 година за... 22 милиона паунда. От клуба отричат слуховете за подобни планове. "Мирър" обаче твърди, че новият мениджър има поставена задача да направи всичко възможно да вкара отбора в Шампионската лига, за да бъдат привлечени бъдещите инвеститори. Евентуалният нов собственик трябва да поеме цялата финансова тежест около строежа на новия стадион, който по предварителни планове ще струва около 400 милиона английски лири.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=507900
Собственикът на Тотнъм Джо Люис има желание да продаде клуба, твърди "Мирър". 77-годишният бизнесмен се опитва да се раздели със собствеността си от известно време, но за момента липсват кандидат-купувачи, тъй като поставената цена е повече от внушителна - 1 милиард паунда. Ако успее да осъществи подобна сделка, това би донесло огромни приходи на Люис, който купи Тотнъм през 2001 година за... 22 милиона паунда. От клуба отричат слуховете за подобни планове. "Мирър" обаче твърди, че новият мениджър има поставена задача да направи всичко възможно да вкара отбора в Шампионската лига, за да бъдат привлечени бъдещите инвеститори. Евентуалният нов собственик трябва да поеме цялата финансова тежест около строежа на новия стадион, който по предварителни планове ще струва около 400 милиона английски лири.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=507900

#Тотнъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"