Образователният министър: Нормално е родителите да плащат училищните ремонти

Образователният министър: Нормално е родителите да плащат училищните ремонти
Румяна Коларова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Успешното начало на учебната година стана възможно и заради усилията на общините, и на родителите. Ремонтите в училищата нямло да приключат до 15 септември, ако родителите не давали пари и не участвали с труд, заяви образователният министър Румяна Коларова в студиото на Нова телевизия. 

Така на практика Коларова отговори на въпроса, който се обсъжда от началото на седмицата, а именно дали не е изнудване от училище да искат пари от родителите за ремонти. Редовна практика е в началото на годината да се искат дарения. 

Министърът призна, че има няколко учебни заведения, където все още има частични ремонти, а децата известно време ще трябва да делят сградите си със строители. Тя обясни, че наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата. 

Румяна Коларова обясни, че не знае как може да стане някои училища да забранят използването на мобилни телефони в клас.

„Правила съм го това със студентите, винаги се притеснявам. Когато е важен изпитът, ги молим д си оставят телефоните на една банка, след което непрекъснато се притеснявам дали всеки си взима своя телефон. Ако това го въведат в училищата, ще настъпи абсолютен хаос”, заяви министърът.

#Румяна Коларова #Коларова #училища #родители #ремонти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"