Чудото в Пазарджик опровергано

Чудото в Пазарджик опровергано
A A+ A++ A

Прецизна проверка и анализ на „мироточенето“ на иконата в катедралата „Успение на света Богородица“ в Пазарджик разочарова стотиците вярващи, стичащи се да докоснат чудото в храма: оказа се, че течността от пръстите на Спасителя не е свето миро.

Проверката е извършена от комисия, ръководена лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. След извършената проверка бе установено, че иконата на Спасителя Христос, намираща се на иконостаса на северния олтар в храма, НЕ мироточи и засъхналата по нея течност НЕ Е свето миро, гласи официално съобщение на сайта на Пловдивската митрополия.

Еуфорията около иконата на Исус Христос Пантократор (Вседържател) тръгна в дните около Малка Богородица и свещениците в храма допринесоха за разрастването й с предупреждения течността да не се докосва, защото вероятно има божествен произход.

Вярващи се кълняха, че наистина усещат около иконата в царския ред на иконостаса приятен аромат.

Въздействието бе подсилено с обясненията как с дясната си ръка Христос благославя, а пръстите му образуват гръцките букви ІС ХС, съкращение на Иисус Христос, като палецът, показалецът и средният пръст, събрани заедно, означават Светата Троица, а другите два пръста символизират двете природи на Христос (божествена и човешка).

Това, което хората възприемат и обясняват с понятието „чудо“ или „мироточива икона“, са трансцедентни процеси, непонятни за науката, но които се проявяват чрез обективни факти и са доказателство за съществуването на реалност, в която се реализира действието на Божията воля, е посочено в официалното съобщение.

Да, чудеса има. Мироточиви икони има. Искрената вяра в Бога е в състояние да предизвика чудеса. Случването на чудеса е факт, многократно проверен и доказан. Но засъхналата по иконата на Спасителя Христос течност НЕ Е свето миро, категорични са от Пловдивската митрополия.

#Света Богородица #Пазарджик #Миро #Иисус Христос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »