СДС и Кунева блокират конгреса на реформаторите

СДС и Кунева блокират конгреса на реформаторите
A A+ A++ A

Насроченият за утре конгрес на Реформаторския блок може и да не се състои, след като СДС и движение "България на гражданите" поискаха в съвместна декларация отлагане за на форума за 10 ноември.
 
Изпълнителните съвети на двете формации, водени от Божидар Лукарски и Меглена Кунева, се обявяват против избор на председател три седмици преди парламентарните избори. Според тях това само ще навреди на изборния резултат, ще доведе до конфликти и е в полза единствено на ГЕРБ.

"Водени от загрижеността за изборните резултати на РБ, считаме че провеждането на форума утре на практика само за избор на председател на блока, три седмици преди предстоящите парламентарни избори, ще доведе единствено до конфликти и в последствие по-слаби резултати на вота. В така създалата се ситуация, изборът на когото и да било, би довел само до демотивация на голяма част на членовете и симпатизантите на партиите в блока", пише в разпространената декларация.

В документа се сочи още, че този форум е в противоречие с демократичните политически принципи и правила и обслужва единствено интересите на ГЕРБ.

"Нека всички да се съберем на 10 ноември, когато се отбелязват 25 години демокрация в България, за да потвърдим единството на Реформаторския блок и да вземем отговорни решения за бъдещото на блока и страната", призовават Лукарски и Кунева.

 

#конгрес #реформаторски блок #СДС #"България на гражданите" #10 ноември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"