Реформаторите отлагат избора на лидер за след изборите

Реформаторите отлагат избора на лидер за след изборите
A A+ A++ A

Реформаторският блок променя дневния ред на утрешния конгрес и отлага избора на председател за след изборите - както призоваха по-рано днес в съвместна декларация ръководствата на две от партиите - СДС и "България на гражданите".

"Утре в 11ч. лидерите и активите на партиите от Реформаторския блок ще открием кампанията си. Избор на председател на блока няма да има", написа лидерът на ДСБ Радан Кънев във "Фейсбук" профила си. Очакванията бяха да се проведе конгрес на съюза, но днес следобед в писмо до медиите от партията на Меглена Кунева и СДС поискаха отмяна на конгреса за 10 ноември и заплашиха с бойкот.

"Няма и драми - защитата на интереса на българските граждани е далеч по-важна от формалностите", пише още Кънев и добавя: "Лидерството е в това да дадеш на хората алтернатива за добро управление, а не единно партийно ръководство. Да промениш обществото, а не структурата".

Според него дебатите в кампанията са доказали, че българските граждани разпознават и алтернативата, и нейния лидерски потенциал за промяна. "Два дебата, в които показахме пълната несъстоятелност на досегашните управляващи и нуждата от радикална смяна на лицата и политиката, струват повече от сто "конгреса".


#реформаторски блок #конгрес #председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »