"Ислямска държава” обезглави британец

"Ислямска държава” обезглави британец
Дейвид Хейнс със семейството си Снимка: www.mirror.co.uk
A A+ A++ A

Терористичната организация „Ислямска държава” обезглави 44-годишния британец Дейвид Хейнс. Това се вижда от видеозапис, който започва с текст: „Послание за съюзниците на Америка” и кадри как Дейвид Камерън говори за сътрудничество с иракското правителство и кюрдските милиции в борбата им с „Ислямската държава”.

Във видеото се вижда как маскиран мъж казва с британски акцент, че този мъж ще плати цената за обещанието на британския премиер Дейвид Камерън. След екзекуцията показват друг заложник и заплашват, че и той ще бъде убит, ако Лондон продължи да подкрепя борбата срещу „Ислямската държава”.

Консерваторът Камерън определи убийството на хуманитарния служител Дейвид Хейнс от Шотландия като „крайно зло“ и се зарече извършителите да бъдат наказани.

Говорител на „Даунинг стрийт” заяви, че по-късно в неделя Камерън ще свика и спешно заседание на комитета за извънредни ситуации „Кобра”.
 
Дейвид Хейнс беше отвлечен през март миналата година в Сирия докато доставяше хуманитарна помощ за пострадалото от сраженията местно население.

#Дейвид Хейнс #ислямска държава #Дейвид Камерън #Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници