Цачева и Манолова единни: МВР в ромските квартали на изборите

Цачева и Манолова единни: МВР в ромските квартали на изборите
Цецка Цачева и Мая Манолова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предизборният дебат между кандидат-депутатите от БСП и ГЕРБ Мая Манолова и Цецка Цачева в студиото на Би Ти Ви прерастна в скандал. Двете не спряха да се нападат една друга и да обясняват коя се води по „опорни точки”, вместо да води дебат за програмите и бъдещите политики на партиите си. Те обаче бяха единни, че МВР трябва да бди в ромските квартали в изборния ден, за да се предотврати купуването на гласове.

Мая Манолова заяви, че служебното правителство на Георги Близнашки е пропуснало възможността да организира честни избори и вместо да се занимава с това играе ролята на „политически ПР на ГЕРБ”. Тя отново напомни за политическите уволнения и че „веднага се реставрират кадри на ГЕРБ”.

Цецка Цачева й отговори, че БСП са се провалили в управлението и с риторика като тази на Манолова целят да фокусират вниманието върху служебния кабинет, с надежда, че хората ще забравят какво е било преди по-малко от месец.

„Вие се провалихте. Едно е да искаш друго е да можеш и да го направиш”, коментира Цачева.

Манолова разкритикува ГЕРБ за предизборния ПР с почистването на домове в наводнените райони и подчерта, че тя също е помагала, но без да вика медиите да я отразяват. Цачева се възползва да призове всички партии да постъпят като ГЕРБ – да се откажат от кампаниите и да отделят парите за пострадалите от бедствията. Тя поска да разбере защо БСП е с най-скъпата кампания.

Двете обаче бяха единни на една тема – разговаряли са със служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов МВР да обърне особено внимание на ромските квартали преди изборите. Цачева и Манолова обещаха да съдействат срещу купуването на гласове.

#Цецка Цачева #Мая Манолова #Цачева #Манолова #ГЕРБ #БСП #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори