Задържаха за убийство сина на тартор на канал за фалшиви паспорти

Задържаха за убийство сина на тартор на канал за фалшиви паспорти
A A+ A++ A

Ромско меле пред дискотека рано тази сутрин завърши със смъртта на 26-годишен младеж в Йоаким Груево, Пловдивско.

Задържан е 24-годишният Йордан Иванов, син на тартора на канала за износ на сирийски паспорти от България за Турция Георги Иванов. Полицията установява дали той е единственият извършител на убийството или и други са нанасяли смъртоносни удари на жертвата.

Според непотвърдена информация в боя са участвали около 20 души. Кавгата избухнала след пиянски скандал призори.

При сбиването в парка до дискотеката не са използвани оръжия. Ромите са се млатили с юмруци и ритници, докато един от тях не е бил буквално размазан от бой, съобщават полицейски източници.

Бащата на предполагаемия виновник за кървавия бой - Георги Иванов, също е в ареста по разследването за разбитата печатница за фалшиви сирийски паспорти. От прокуратурата смятат, че той е основният организатор на групата.

Над 10 000 заготовки за сирийски паспорти бяха иззети от две пловдивски печатници при спецоперацията, координирана с Върховна касационна прокуратура и Районна прокуратура-Пловдив. Предполага се, че подготвяната сделка е била за 50 000 долара. Паспортите трябвало да бъдат предадени в Турция. Готовите за отпечатване паспорти са били 3000, в машините са били заредени 1500 листа.

Качеството на паспортите е отлично според техническата експертиза на МВР, но няма данни вече напечатани документи да са стигнали до Турция.

Освен заготовки за сирийски паспорти, в печатниците са открити и заготовки за испански лични документи, печати на редица агенции и институции, превозни билети от горското, бланки от ДАИ, холограмни знаци за български документи за самоличност, дипломи от висши учебни заведения.

#Йоаким Груево #убийство #канал #фалшиви сирийски паспорти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници