Експертиза блокира делото „Чеци“

Експертиза блокира делото „Чеци“
Делото по убийството на Яна Кръстева отново бе отложено. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Експертиза блокира на финала делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Националният институт по криминология и криминалистика отказа да изследва салфетка с кръв, открита до тялото на момичето.

Причината - изминало е твърде много време от убийството и не може да се вземат качествени проби. До ситуацията се стигна, след като в началото на юли съдът назначи допълнителна експертиза на част от доказателствата.

Магистратите поискаха отговор от БАН каква е разликата между развиделяване и разсъмване, както и кога е изгряло слънцето на сутринта след убийството. Специалисти от МВР пък трябваше да кажат има ли съвпадение между кръвта по салфетка, открита до трупа на Яна Кръстева, и тази на единствения подсъдим Николай Русинов - Чеци.

Оказа се, че 2,5 години след инцидента в материалите по делото няма информация каква е кръвната проба на подсъдимия. Заради отказа на Националния институт по криминология и криминалистика да изследва салфетката съдът ще търси друга лаборатория, която да извърши експертизата.

#Чеци #Яна Кръстева #Борисова градина #МВР #БАН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници