Израелски психолози влизат при пострадалите в Мизия

Израелски психолози влизат при пострадалите в Мизия
A A+ A++ A

Израелски психолози, специалисти в областта на борбата с посттравматичния стрес вследствие на кризи и аварии, пристигнаха в България, за да се включат в акция в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия, пише „24 часа“.

Д-р Йонатан Дубнов, специалист по обществено здраве и зам. главен лекар на област Хайфа, заедно с психолозите Гал Тамим от Бер Шева и Яел Шахар от израелския град Ранана ще имат семинар с представители на БЧК в София, а в четвъртък ще посетят Мизия като част от акцията „Топло сърце“. Инициативата е на израелското посолство в София.

В интервю за изданието заместник-шефът на израелската мисия в София Саусан Хасон обяснява:

България и Израел имат много добри връзки и бе съвсем естествено след наводненията в Мизия да се организираме и да предоставим подкрепа. Не сме забравили, че първата помощ по време на пожарите в планината Кармел в Израел дойде от българските пожарникари. Аз и д-р Дубнов имаме къщи в този район. Нашите домове бяха спасени от българските пожарникари. Затова и планирахме тази акция по инициатива на Посолството на Израел заедно с БЧК, еврейската организация „Шалом“, български и израелски бизнесмени, заедно с общината в Мизия и областната управа.

Помощта, която ще бъде оказана на семействата, училища и детски градини, включва медицински прегледи, дарения, храна и обувки, книги и играчки за децата и инструменти за ремонт на къщите. В четвъртък, 18 септември, всички доброволци ще заминат сутринта за Мизия. Тогава ще се правят и медицинските прегледи, ще се раздадат помощите и ще се проведат съвместните семинари с общината, както и консултациите срещу посттравматичен стрес. Цялата акция се казва „Топло сърце“ и е финансирана също и от Министерството на външните работи в Израел.

#Израел #Мизия #специалисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »