Цветан Василев е потърсил контакт с властите в Белград

Цветан Василев е потърсил контакт с властите в Белград
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е потърсил контакт с полицията в Белград.

Пред Новините.БГ българският му адвокат Константин Симеонов обясни, че целта на посещението в едно от управленията на сръбската полиция е била Василев да се представи и да удостовери своето местонахождение, както и да разбере дали имат някакви въпроси към него.

„Избрах най-лесното решение“, каза Василев при появата си. Той е отишъл в управлението в 11:00 ч. местно време, придружаван от адвоката си. Оттам е бил прехвърлен в сградата на полицията в Белград, където се проверява неговата самоличност.

„Единственото, което Цветан Василев очаква, е оздравяването на КТБ“, обясни адвокат Симеонов пред Нова ТВ. По думите му евентуален фалит на КТБ ще бъде с много сериозни последствия за икономиката.

Междувременно, управителният съвет на БНБ взе решение за удължаване на специалния надзор за КТБ АД и ТБ "Виктория" ЕАД с още два месеца, съответно до 20 и 22 ноември.

От 28 октомври до 20 ноември ще бъде предоставена възможност на акционерите и други потенциални инвеститори, заявили желание за преструктуриране на КТБ, да отправят предложение, съдържащо конкретни финансови и правни ангажименти за предоставяне на капитал и ликвидност.

Също днес, Софийският градски съд (СГС) остави без уважение искането на прокуратурата за отстраняването от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като датата за обжалването пред Апелативния съд е насрочено за 23 септември от 10:00 ч. В началото на юни Гунев беше привлечен под наказателна отговорност и обвинен  в престъпление по служба за неупражнен контрол над дейността на КТБ.

#КТБ #Константин Симеонов #Белград #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"