„Ислямска държава“ планира убийството на папа Франциск

„Ислямска държава“ планира убийството на папа Франциск
Папа Франциск Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Иракски дипломат предупреди дни преди посещението на папа Франциск в Албания, че терористичната организация „Ислямска държава“ планира убийството му, съобщи „Индипендънт“.

Иракчанинът Хабиб ал Садр е посланик на Ирак във Ватикана от 2010 г. насам. Той е получил информация, че една от целите на групировката е убийството на папата, и предупреди, че заплахите на джихадистите са достоверни и заслужават да им бъде обърнато серизно внимание. Той призна обаче, че информацията, която има, не е от разузнаването, но посочи, че извършеният от терористите „геноцид“ на йезидските християни и унищожението на свещени ислямски обекти е ясен показател за техните намерения.

Миналата седмица папа Франциск заяви на тържествена меса на най-големия в Италия мемориал на австро-унгарското гробище в памет на 100 000 италиански войници, загинали по време на Първата световна война, че Третата световна война вече е в ход. 

„Войната е ирационална, нейната единствена цел е да носи разрушение. Колкото повече разрушения предизвиква – толкова повече тя се разраства. Алчността, нетърпимостта и жаждата за власт са в основата на решението да се започне война и много често това се оправдава с идеологията“, посочи папа Франциск.

 

#убийство #ислямска държава #Франциск #папа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »