Василев направи жест, отивайки в полицията, заяви адвокат Марковски

Василев направи жест, отивайки в полицията, заяви адвокат Марковски
Марин Марковски Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокат Марин Марковски коментира, че екстрадирането на банкера Цветан Василев няма да се проточи с години или дори месеци, процедурата е уредена ясно и категорично от международното право.

„Сръбският съд се нуждае само от определен набор от документи, не и доказателства, и той очаква процедурата да се придвижи бързо“, заяви Марковски пред Би Ти Ви.

Според него за това ще допринесе желанието на Сърбия да стане член на Европейския съюз и готовността ѝ да съдейства на България.

Марковски подчерта, че Василев е направил жест, като се е предал, и по този начин е показал, че не иска да избяга. Той смята, че мажоритарният собственик на КТБ се е предал в съседната държава заради правото на българската прокуратура на задържане три пъти по 24 часа.

„Този момент е психологически. Кожата на един банкер не трябва да е само неговата кожа. Арестуването и снимките с белезниците означават унищожен авторитет, как той ще търси подкрепа за банката“, коментира Марин Марковски.

Според него човек с огромни финансови ресурси би могъл да си смени отпечатъците, да си направи пластична операция, да избяга, но Цветан Василев не го е направил, а се е предал.

#Марин Марковски #Сърбия #Марковски #Цветан Василев #Василев #КТБ #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници