Samsung представи безогледалния фотоапарат NX1

Samsung представи безогледалния фотоапарат NX1
A A+ A++ A

Както бяха обещали, на 15 септември Samsung представиха безогледалния фотоапарат NX1 по време на изложението Photokina в Кьолн. Той разполага с 28МР BSI CMOS APS-C сензор, може да записва 4К видео и е комбиниран с нов 50-150мм f/2.8 S обектив. От Samsung твърдят, че фотоапаратът работи с най-бързата система за автоматичен фокус до момента - NX AF System III с 250 точки за фазова детекция. Това би осигурило по 15 кадъра в секунда последователни снимки с включена система за проследяване на фокуса.

Системата за автоматичен фокус покрива 90% от кадъра и използва технология за подпомагане на автофокуса с 15 метра обхват. Апаратът е оборудван с DRIMe V процесор и разполага с адаптивна система за намаляване на шума в изображенията. Видеото се записва директно на картата памет с HVEC H.265 кодек и ако разполагате с телевизор Samsung Ultra HD TV, можете да прехвърлите записа към него безжично чрез WiFi.

LCD дисплеят в горната част на корпуса ви осигурява бърз достъп до настройките, а с помощта на NFC можете да изпращате снимки и видео към някое друго устройство наблизо. NX1 разполага и с WiFi и Bluetooth 3.0 възможности. Основният дисплей е 3" Super AMOLED с резолюция 720 х 480 пиксела и има сензорни възможности, а за фокусиране помага и електронния визьор с резолюция 1366 x 768 пиксела. Продажбите на фотоапарата започват в средата на октомври на цена 1500 долара само за тялото, а обектива ще струва още 1599 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници