Хванаха екстази за над 1,2 млн. лева на границата с Турция

Хванаха екстази за над 1,2 млн. лева на границата с Турция
Снимки: Агенция „Митници“
A A+ A++ A

Граничните власти на митническия пункт в Малко Търново пресякоха опит за трафик на голямо количество таблетки „екстази“, укрити в туристически автобус, съобщиха от Агенция „Митници“.

Задържани са четири кашона с общо 48,075 кг цветни хапчета с лого. Резултатите от извършеното лабораторно изследване доказват, че иззетите таблетки са „екстази“. Над 1,2 млн. лв. е стойността на заловената пратка по цени за нуждите на съдебната система.

Таблетките са били укрити в багажното отделение на туристически автобус, пътуващ по редовна линия от България до Турция. На българския граничен митнически пункт в Малко Търново шофьорът и всички пътници са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При последвалата рутинна митническа проверка митническите инспектори откриват в багажното отделение на автобуса четири кашона, които според обясненията на шофьора съдържат употребявани авточасти за ремонт в Турция. При отварянето на кашоните се оказва, че са пълни със сини и сиволилави на цвят таблетки с лого на лале.

#екстази #Турция #Малко Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"