Чужди топ експерти правят екшън план за българския туризъм

Чужди топ експерти правят екшън план за българския туризъм
Талеб Рифай
A A+ A++ A

Генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай е планирал две събития, свързани с развитието на българския туризъм, за които е уведомил с писмо ресорния заместник-министър Бранимир Ботев.

Рифай е останал с чудесни впечатления от посещението си в България и от приетата стратегия за развитието на туризма у нас до 2030 г., съобщи още Бранимир Ботев.

Световната организация по туризъм към ООН поема ангажимент те да ни разработят националния мастър план, т.е. екшън-плана по реализирането на тази стратегия до 2030 г., което се случва без прецедент, коментира Ботев пред БНР (Вnr.bg).

По думите му това е най-високото възможно ниво на компетентност и на професионализъм в света, и освен това ще струва в пъти по-малко на България, отколкото ако е възложено на някоя консултантска фирма.

На второ място, ООН планират още следващата година да организират съвместно с ЮНЕСКО съвместна сесия в България за културно-историческия туризъм и потенциала на България за културно-исторически туризъм, каза Ботев. Страната ни ще бъде в окото на всички световни медии - ООН идва и прави своя глобална сесия за културно-историческия туризъм, позовавайки се на опита на България.

Турско-китайски туроператор е подписал договор за срок от четири години, според който догодина у нас пристигат 40 000 туристи от Китай, а за четири години броят им ще достигне 200 000 души, съобщи Ботев.

#туризъм #стратегия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"