Amazon представи два нови четци за ел.книги Kindle

Amazon представи два нови четци за ел.книги Kindle
A A+ A++ A

Часове след като в интернет се появиха първите детайли за новия четец за електронни книги Kindle Voyage Amazon реши да представи официално устройството. Компанията го описва като най-авангардния Kindle досега, а цената му от 199 долара подсказва, че характеристиките му го отличават от останалите предложения на пазара. Устройството има напълно нов дизайн със стъклен преден панел и магнезиева задна част и е с дебелина на корпуса от 7,6 мм. За изобразяване на книгите използва Paperwhite дисплей от ново поколение с най-високи контраст, резолюция (300 ppi) и яркост, а закаленото стъкло върху него е с микро текстура, която разсейва светлината и предотвратява отблясъците.

Екранът е с 39% по-ярък и е снабден с нова адаптивна система за осветление, която променя подсветката според околната осветеност. След започване на четене тя намалява яркостта на дисплея, което отговаря на способността на окото да се адаптира към тъмнината. С Kindle Voyage дебютира технологията PagePress, която използва сензор на натиск в страничната рамка за прелистване на страниците, а компанията осигурява възможност за промяна на силата на натиск и на тактилната реакция чрез вибрация. Налична е и версия на устройството с безплатни 3G възможности, които могат да се ползват в над 100 страни в цял свят и са удобен начин за изтегляне на книги.

Заедно с това Amazon представи и обновена версия на най-евтиния си Kindle. Той вече струва 79 долара и е снабден с 20% по-бърз процесор, удвоена памет и дори със сензорен екран. Включени са и функциите Kindle FreeTime, Goodreads и Smart Lookup. Познатия Kindle Paperwhite остава в продажба, но вече има удвоена памет, а цената му е 119 долара. По-късно тази есен ще бъде пуснат и софтуерен ъпдейт, който ще добави нови функции към Kindle, Kindle Paperwhite и Kindle Voyage - Kindle Unlimited, Word Wise, дълбока интеграция с Goodreads, подобрено търсене, Family Library и др. Новите Kindle и Kindle Voyage вече могат да се поръчат в сайта на Amazon, а доставките им ще започнат през октомври.

http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=176060&p=irol-newsArticle&ID=1969159&highlight=

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"