Англия ръкопляскала на „Лудогорец"

Англия ръкопляскала на „Лудогорец"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Драматичната загуба на „Лудогорец“ от „Ливърпул“ на митичния „Анфилд“ с 1:2 накара цяла Англия да заговори за довчера никому неизвестния български шампион. Въпреки поражението „орлите“ спечелиха всеобщите симпатии, апло­дираха ги дори най-върлите привърженици на „червените“, пише "Преса" (Рressadaily.bg).

Макар съдбата да обърна гръб на българите при дузпата на Джерард миг преди края, на Острова, а и в цяла Европа, вече знаеха - „Лудогорец“ не е попаднал случайно в Шампионската лига и тепърва ще се бори със зъби и нокти, за да го доказва.

Първи класата на българския клуб призна мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс. „Видя се, че са

технически грамотен тим. Отбор, който не е свикнал да губи

 и неслучайно е спечелил титлата на страната си. Много съм щастлив, че взех­ме победата - „Лудогорец“ със сигурност ще открадне точки от другите съперници в групата“, каза специалистът от Северна Ирландия.

Според него изстраданият успех за „Ливърпул“ е много по-ценен, отколкото би бил след рутинен мач и резултат 5:0. „Все още не сме достигнали нивото от миналия сезон. Но поне сме научени да играем до последно. Може би, ако този мач бе по време на първите шест месеца от престоя ми в клуба, щяхме да завършим наравно или дори да загубим“, добави Роджърс.

Мнението му сподели и защитникът Алберто Морено. „Беше много тежък мач. Излязохме срещу доста силен „Лудогорец“ и

знаехме, че трите точки не са ни гарантирани

Свършихме страхотна работа. Виждахме как успехът ни се изплъзва, но с гола от дузпа в края удоволствието ни бе огромно“, каза испанецът.

Всички медии в страната без изключение също похвалиха храброто представяне на българите (виж карето). А Би Би Си отличи железните нерви на селекцията на Георги Дерменджиев: „Лудогорец“ показа завидно спокойствие при владеенето на топката - впечатляващо за отбор, дебютиращ в Шампионската лига.“

Силният тим на „орлите“ бе оценен подобаващо дори отвъд Океана, където „Ню Йорк таймс“

сравни мача на „Анфилд“ с библейския сблъсък между Давид и Голиат

„Един срещу друг излязоха клуб, похарчил 200 милиона долара за футболисти, и клуб, ограничил се до 2 милиона. И въпреки това в крайна сметка двубоят се реши от персоналната игра на нерви между двама души. Вратарят скочи надясно, Джерард би в обрат­ната посока. Феновете бяха в екстаз, а „Лудогорец“ тихо се прибра в нощта. Победен, но не и преклонен".

По-късно статистиците показаха и числената стойност на драмата във вторник вечер - никога досега в 83-те си двубоя в Шампионската лига „Ливърпул“ не е стигал до победата с гол след изтичането на редовните 90 минути.

Признание „Лудогорец“ получи и от лагера на друг английски гранд - „Челси“. „Не знам кои са българите. Но

щом за победа срещу тях е нужна дузпа в последните секунди, трябва да са наистина впечатляващ клуб

написа в Туитър асът в нападението на „сините“ Диего Коща.

Дузпата в добавеното време, от която Стивън Джерард донесе победата на „Ливърпул“ над „Лудогорец“, породи сериозни дискусии веднага след мача.

Повечето български фенове обвиниха словенския рефер Матей Юг, че се е подвел по симулация на Хави Манкило от англичаните, строполил се в пеналта след атака на вратаря Борян. По-късно обаче видеоповторение от обратния ъгъл на терена ясно показа, че контакт между стража и футболиста наистина има.

#футбол #Лудогорец #спорт #Ливърпул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »