Toshiba ще спре да продава потребителски компютри в някои пазари

Toshiba ще спре да продава потребителски компютри в някои пазари
A A+ A++ A

Toshiba обяви, че ще ускори преструктурирането на компютърния си бизнес, за да се фокусира върху печелившия бизнес сегмент и ще намали потребителските си компютри като дори ще се изтегли напълно от някои пазари. Целта от всичко това е да се осигури постоянна печалба в бъдеще. По отношение на бизнес клиентите Toshiba ще продължи да търси нови партньори и ще разшири портфолиото си от продукти от работни станции до таблети.

Компанията ще промотира активно и категорията на "интернет на вещите" и ще представи нови продукти и услуги в области като социална инфраструктура, облака, здравеопазване и домакинска техника. Ще ускори и изграждането на бизнес модел, който не е зависим само от продажбите на компютърен хардуер. След тези мерки се очаква до 2016 година бизнес приходите да са над 50% от всички продажби.

Toshiba ще се изтегли от непечелившите пазари и ще оптимизира продажбите в страните с ниска печалба. Тези мерки се очаква да доведат и до намаляване на продажбените бази от 32 до 13 през тази година. В бъдеще компанията ще концентрира потребителската си техника в развитите страни, в които ще ги промотира с бизнес продуктите си. През тази фискална година ще бъдат съкратени 900 работни места, което е над 20% от служителите в компютърното подразделение.

http://www.toshiba.co.jp/about/press/2014_09/pr1801.htm

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »