Близките на изчезналите поляци подозират, че са убити

Близките на изчезналите поляци подозират, че са убити
26-годишният Макс и 23-годишната Йоана са в неизвестност от нощта на 6 септември.
A A+ A++ A

Близките на изчезналите у нас поляци - Йоана Станик и Максимилиан Марек, подозират убийство. Случаят е поел известният в Полша детектив Кшищоф Рутковски, съобщава „168 часа“. 

26-годишният Макс и 23-годишната Йоана са в неизвестност от нощта на 6 септември. Те пристигат в България с група от 25 души същия ден. Настаняват се в хотел „Златен рог“ на Златни пясъци и още същата вечер отиват на дискотека.

Заедно с 15-ина поляци купонясват в клуб „Мъпет“. Според очевидци от групата те тръгнали към плажа, за да посрещнат изгрева на слънцето. За последно са видени в 2 ч. срещу 7 септември. Според други студентите отишли на нощно къпане, което е завършило с фатален край.

Бащата на Йоана Славомир Станик сподели пред полското издание „Факт“, че никога не е очаквал да се случи подобно нещо. Мъжът е убеден, че дъщеря му е отвлечена за проститутка, а за да се прикрие това престъпление, приятелят й е убит. Майка й, Гражина, разказа, че през главата й минават всякакви мисли, най-вече, че дъщеря й е похитена и е загинала. 

На 17 септември от полицията в Бургас съобщиха за изплувал труп на млада жена в района на Царево. Тя е на видима възраст около 25 г., казаха запознати. Засега обаче самоличността й е неизвестна.

Детективът Рутковски пусна във Фейсбук съобщение, което разсейва всякаква надежда за младежите. Той пише: „Агентите от офиса ми, които действат в България, трябва да идентифицират трупа на момичето, което изчезна в България на Златни пясъци“.

 

#Златни пясъци #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »