Инж. Генов: Махнаха ме, защото не членувам в партия

Инж. Генов: Махнаха ме, защото не членувам в партия
Инж. Иван Генов Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ инж. Иван Генов, който беше освободен от поста си с решение на Българския енергиен холдинг в четвъртък, заяви, че са правени няколко опити за отстраняването му. Според него работата му по проекта с „Уестингхаус“ не е причина за освобождаването му, но никой не му казва директно с какво не се е справил.

„Доста дни са правени опити да бъде взето това решение. Накрая тези, които са искали да бъде взето това решение, са успели. Вчера уточнихме с изпълнителния директор на БЕХ, че няма как да продължим да работим заедно. Предлагаха ми да бъда член на борд, а изпълнителен директор да бъде друг“, обясни Иван Генов пред БНР.

Официалната причина за освобождаването на Генов е свиването на борда на директорите на ядрената централа от петима на трима души. Заедно с него си отива и Александър Николов, с когото бяха тясно ангажирани с проекта за изграждане на нов блок в ядрената централа съвместно с американската „Уестингхаус“.

„Причината за махането ми е, че съм Иван Генов. Не съм политическо лице, не членувам в политическа партия. Аз съм експерт“, коментира Генов.

На неговото място е назначен Димитър Ангелов. Тази рокада повтаря ситуацията от 2009 година, когато след управлението на тройната коалиция ГЕРБ смени Иван Генов с Димитър Ангелов.

Генов е кадър на АЕЦ-а и беше едно от първите назначения в енергетиката на правителството на БСП и ДПС. Преди това беше изпълнителен директор на дружеството по времето на тройната коалиция.

 

#Иван Генов #Генов #Козлодуй

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »