Полицаят, прегазил бебе, си отива вкъщи

Полицаят, прегазил бебе, си отива вкъщи
Полицаят, прегазил детска количка и убил бебе, остава под домашен арест.
A A+ A++ A

Апелативният съд в Бургас отмени решението на окръжните магистрати и пусна под домашен арест граничния полицай Костадин Стоянов, който помете с колата си бебешка количка и уби 11-месечно момиченце. Припомняме, че трагедията се разигра на 11 септември в бургаското село Крушевец.

На 13 септември Окръжният съд в Бургас постанови граничният полицай да остане с постоянна мярка „задържане под стража“. Тогава стана ясно, че Стоянов е управлявал автомобила в нетрезво състояние.

Според Бургаския апелативен съд няма достатъчно събрани факти, които да доказват, че Костадин Стоянов е карал пиян и с превишена скорост във фаталния момент. При наличие на алкохол в кръвта под 0,5 промила, каквато е пробата на водача, той не носи нито наказателна, нито административна отговорност.

Кръвната проба на Стоянов установи, че той е карал с 0,3 промила алкохол в кръвта. Показателите на урината бяха 0,47 промила. Единствено проверката с дрегер отчете 0,67 промила, което е над допустимия минимум.

На 11 септември около 9.10 часа сутринта 36–годишният служител на Гранична полиция Красимир Стоянов блъсна количка с дете на улица в село Крушевец, Бургаска област. Според очевидци, шофирайки „Рено Канго“ в близост до магазин за хранителни стоки, той навлязъл в лентата за насрещно движение, след което се качил на тротоара. От удара 11-месечната Красимира почина на място.

#Крушевец #полицай #Бургас #Костадин Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"