БЕХ вади резерви за миньорските заплати

БЕХ вади резерви за миньорските заплати
Очаква се до края на деня миньорите да получат заплатите си. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Правителството е разпоредило на Българския енергиен холдинг (БЕХ) да намери резерви и да осигури средства за заплати на миньорите от мини „Черно море“ - Бургас. Това се казва в официално съобщение на Българския енергиен холдинг.

Въпреки тежкото финансово състояние на Националната електрическа компания (НЕК) в петък са преведени 500 хил. лв. за миньорите, се казва още в съобщението.

От енергийния холдинг обаче заявяват, че НЕК не е в никакви търговско-правни отношения с „Мини Черно море“ и миньорите не бива да бъдат използвани за икономически взаимоотношения между две частни фирми - „Мини Черно море“ и „Топлофикация Сливен“.

От КНСБ пък разпространиха информация, че до края на деня се очаква да бъдат изплатени възнагражденията на миньорите.

Припомняме, че по-рано в петък от „Топлофикация-Сливен“ казаха, че през септември 2014 г. Националната електрическа компания (НЕК) не е изплащала нито стотинка към сметките на мини „Черно море“. А преди тях Министерството на икономиката и енергетиката изпратиха съобщении до медиите, че НЕК е изплатила на „Топлофикация-Сливен“ ЕАД 2.5 пъти повече от необходимите средства за заплати на миньорите от мина „Черно море“ - Бургас.

#миньори #Черно море #рудник #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"