Милиони чакат старта на Октоберфест

Милиони чакат старта на Октоберфест
Октоберфест започва утре. Снимка: blog.esky.bg
A A+ A++ A

Традиционният фестивал на бирата в Германия - Октоберфест, започва на 20 септември. Милиони любители на пенливото пиво се стичат в Мюнхен, за да се порадват на весела атмосфера с традиционни баварски носии.

Кехлибареният нектар ще потече официално по обяд след като кметът на Мюнхен отвори първото буре с чук. Тази година тази задача се пада на Дитер Райтер. Хиляди сервитьори носят милиони еднолитрови чаши бира от една от шестте исторически пивоварни в Мюнхен.

Миналата година повече от 6 милиона посетители изпиха 6,7 млн. литра бира. Това е повече от два пъти спрямо обема на плувен басейн с олимпийски размери.

Октоберфест си държи на традицията и в шатрите се продава бира само от избрани 6 пивоварни в Мюнхен. Всяка от 14-те шатри пък си има собствена история и атмосфера.

Много чуждестранни туристи, главно от Италия и Америка, идват специално за Октоберфест, но 70% от посетителите са от Бавария. Фестивалът има разновидности по целия свят, като в Китай, Бразилия, Канада, САЩ, Русия и Австралия.

#Октоберфест #Мюнхен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"