Еврокомисията е мишена на джихадистите

Еврокомисията е мишена на джихадистите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Експерти по сигурността смятат, че Европейската комисия е сред възможните мишени на джихадистите, които се завръщат от Сирия, съобщи холандската телевизия NOS.

Причина за подозренията им е, че през последните няколко месеца спецслужбите в Белгия са предотвратили серия от терористични атентати, които са били подготвяни от мюсюлмани, завърнали се от Сирия, където са воювали на страната на екстремистите. Най-малко двама от арестуваните са били от Хага.

„Те са подготвяли атентат. Една от целите е била сградата на Европейската комисия в Брюксел”, се казва в материала на NOS.

Еврокомисарите не са мишена. Целта е да бъдат убити максимален брой хора. Атаката е щяла да прилича на тази пред Еврейския музей в Брюксел.

 „Информирани сме,  белгийските власти следят отблизо случая”, заяви по този повод говорител на ЕК.

Междувременно президентът на Аржентина Кристина Кирхнер обяви, че е получила заплахи от „Ислямска държава” заради приятелството си с папа Франциск.

В края на юли лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади заяви, че след постигането на пълна победа в Ирак групировката смята да създаде първия ислямски халифат в Европа.

"След пълната победа на халифата в Ирак ще дойде редът и на Европа, където подобен режим ще бъде създаден на територията на Андалусия" (така ислямистите наричат Испания)", цитира се изявлението на Ал Багдади пред иранската агенция "Мехр".

След победата в Европа, джихадистите ще се разпореждат с живота и имотите на европейците.

 

#Европейската комисия #Кристина Кирхнер #ислямска държава #джихадисти #Хага #Белгия #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »