Партиите са единни за ползата от преференциалния вот

Партиите са единни за ползата от преференциалния вот
Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Кандидат-депутати от различни партии се обединиха в подкрепа на преференциалния вот. Според тях, това е възможност да се покаже на избирателя, че мнението му е важно. Също така, преференциалният вот може да увеличи избирателната активност.

"Преференциалният вот определено е стъпка в правилната посока, защото трябва да се търси личностният избор, не само партийният. Видя се, че партийните централи като че ли създават извън себе си едно чудовище, което после трябва всички да се борят с него. Търси се вариантът да бъдат издърпани напред хората, които се очаква да направят нещо”, заяви Слави Бинев от Патриотичния фронт в предизборен дебат в студиото на Нова телевизия.

"Преференцията е добро начало, една първа стъпка в цялостната реформа на българската избирателна система. Според мен партийните централи трябва да подадат списък от имена, които да бъдат подредени по азбучен ред и респективно, който има най-много гласове, да се подреди първи, втори и така нататък. Това е с оглед да се намали влиянието на партийните централи и да избираме истински народни представители”, заяви Страхил Ангелов от БСП.

"Ние настоявахме да има повече мажоритарност. В момента дадохме един сериозен инструмент в ръцете на избирателите. Вече партийните подредби не са от такова значение. Това искаха избирателите и смятам, че това е правилният път”, коментира Корман Исмаилов от Реформаторския блок.

„Цялата ни коалиция е подчинена изцяло на вътрешното състезание с преференция. Даже в моята листа съм казал, че който успее да ме мине, лично ще го облека отгоре до долу”, поясни Любен Дилов-син от "България без цензура".

#Слави Бинев #Страхил Ангелов #Корман Исмаилов #Любен Дилов-син

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"