Албания върна 80 съмнителни мюсюлмани преди визитата на папата

Албания върна 80 съмнителни мюсюлмани преди визитата на папата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Албанските гранични власти не допуснаха в страната 80 съмнителни мюсюлмани, опитали се да влязат през граничния пункт Миричан със съседна Черна гора.

На въпрос "Каква е тяхната цел за визитата им в Албания?", те отговорили "Искаме да проследим посещението на папата Франциск в Тирана".

"Всички те имаха съмнително поведение и поради тази причина не бяха допуснати на територията на страната, а бяха върнати обратно", съобщи албанското министерство на вътрешните работи.

Властите в Тирана въведоха изключителни мерки за сигурност при днешното посещение на главата на римокатолическата църква. По време на месата полицията забрани вдигането на знамена на площада. Движението на коли бе забранено, а преди пристигането на папата и преди неговото заминаване всички мобилни мрежи бяха спрени. На летището в Тирана пък бяха забранени всички полети преди кацането и след излитането на Франциск.

Според официалните данни, освен близо 3 хиляди полицаи, за сигурността на папата са били ангажирани и над 50 снайперисти, които са били разположени на ключови места в града.

#Албания #папа #Франциск #мюсюлмани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"