Продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus през уикенда са рекордните 10 милиона

Продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus през уикенда са рекордните 10 милиона
A A+ A++ A

Apple обяви, че за първите три дни от продажбите на новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus в над 20 страни по света са били закупени 10 милиона броя от тях, което е рекорд за компанията. В цифрата обаче влизат и 4 милиона броя, които са били закупени предварително за първите 24 часа от предлагането през сайта на компанията.

За сравнение през първия уикенд от предлагането на iPhone 5s и 5c миналата година са били продадени 9 милиона устройства. Все пак по-високите продажби тази година могат да бъдат лесно обяснени с предлагането на два нови модела от смартфона, докато миналата година iPhone 5c се оказа просто версия на iPhone 5 с различен дизайн и пластмасов корпус и като цяло не се радваше на особен потребителски интерес.

В момента iPhone 6 е с ограничен и наличности почти навсякъде по света и това важи с особена сила за iPhone 6 Plus, за който се предполага, че е пуснат в ограничени количества заради производствени проблеми. От друга страна миналата година продажбите стартираха едновременно и в Китай, а сега двата нови телефона още не са налични на огромния азиатски пазар, тъй като все още очакват регулаторно одобрение.

http://www.apple.com/pr/library/2014/09/22First-Weekend-iPhone-Sales-Top-10-Million-Set-New-Record.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"