Съд за белгийския крал от извънбрачна дъщеря

Съд за белгийския крал от извънбрачна дъщеря
Албер Втори Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

В Брюксел започна дело за бащинство срещу белгийския крал Албер Втори. Той обаче не може да бъде призован в съда, защото конституцията му гарантира пълен имунитет, въпрки че през юли 2013 г. отстъпи короната на по-големия си син принц Филип.

Искът е заведен от 46-годишната скулпторка Делфин Боел, която твърди че е извънбрачна дъщеря на вече 80-годишния крал и иска да бъде призната за негово четвърто дете.

Ако това стане,

жената ще получи право на част от наследството му

но няма да бъде причислена към кралското семейство. Тя призова в съда Албер Втори, престолонаследника Филип и принцеса Астрид.

Кралският говорител заяви по-рано, че дворецът няма да се произнася за дело, свързано с личния живот на кралското семейство, още повече че то е в ръцете на правосъдието.

Обществената телевизия Ер Те Бе Еф информира, че

Делфин Боел, която има поразителна прилика с Албер Втори

е поискала в съда да бъде установено с ДНК изследване дали има родствена връзка с престолонаследника Филип и по този начин, непряко - с краля.

Делфин Боел носи името на законния си баща Жак Боел, който е от богато семейство индустриалци и благородници. Нейна майка е баронеса Сибил дьо Селис Лоншан, с която, според скандална биография, излязла през 1999 г., бъдещият суверен, тогава принц на Лиеж, е имал дълга връзка през 60-те години на миналия век. От нея се родила дъщеря Делфин.

След излизането на книгата Албер Втори

призна с половин уста съществуването на тази извънбрачна дъщеря

като спомена в новогодишната си реч същата година „кризата“, преживяна от семейството му преди повече от 30 години. Той обаче никога не е признавал официално Делфин Боел за свое дете и тя никога не е участвала в живота на кралското семейство.

Очаквайте подробности.

На снимката горе: Делфин пристига в съда с адвокатите си

#крал #белгийски #съд #Белгия #Албер Втори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »