ЕКЗАКТА: ГЕРБ е първа политическа сила с 36.5%

ЕКЗАКТА: ГЕРБ е първа политическа сила с 36.5%
Ако изборите бяха на 20 септември, ГЕРБ биха получили 36.5% от гласовете. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Ако изборите бяха на 20 септември, ГЕРБ биха получили 36.5% от гласовете, БСП биха получили 20.2%, ДПС – 11.9%, а РБ – 7.3%. Това показват резултатите от проучване на електоралните нагласи, проведено в периода 15-19 септември от „Екзакта Рисърч Груп“. Получените резултати от изследването отреждат място в бъдещия парламент на още три формации: АБВ – с 5.3%, ББЦ – с 5.2%, и ПФ – с 5.2%. Всички споменати дотук проценти са дял от категорично решилите да гласуват избиратели, показват резултатите от проучването.

Разликата между АБВ, ББЦ и ПФ е дотолкова малка, че подреждането им вероятно ще остане загадка до деня на самите избори. Няма обаче основание да се твърди, че гласът за всяка от тях би бил пропилян глас.

96% от избирателите на ДПС от парламентарните избори през май 2013 възнамеряват отново да гласуват за ДПС. Електоратът на ГЕРБ, както и преди евровота, е по-мобилизиран от този на БСП и в същото време има по-голямо твърдо ядро.

Периферията на ГЕРБ допълнително набъбва и поради конформисткия вот, сочат данните. От ЕКЗАКТА правят уточнението, че представените резултати са получени от регулярно национално представително проучване и не могат да бъдат тълкувани като прогноза на агенцията.

#ББЦ #ГЕРБ #ДПС #ПФ #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"