Маргарита Попова: В потенциална Трета световна война сме!

Маргарита Попова: В потенциална Трета световна война сме!
Маргарита Попова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Човечеството се намира в частична и потенциална Трета световна война, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на дискусия на тема „Бъдещето на европейската дипломация“.

Според нея конфликтите по света изглеждат само териториално очертани, но са в състояние да запалят глобална унищожителна разруха. Тя каза още, че реакциите за случващото се в световен мащаб не са адекватни.

„Липсва онова политическо лидерство, посветено на общественото благо. Международната общност е затрупана с десетки стратегии за развитие, но трябва да се събуди за най-страшното зло - насилието, войната, унищожението вместо създанието. Нима до вчера не виждахме това като първа необходимост“, обясни вицепрезидентът.

Според вицепрезидента има твърде много тревожни моменти в земното ни битие и тези теми са важни, трудни и изключително отговорни. Попова смята, че нашето битие е прозаично, битие в търсене на сигурността.

Тя коментира също, че в предизборната кампания ги няма важните теми.

„Тези теми са важни и трудни, както и изключително отговорни. За всяка дума трябва да се носи отговорност, защото тези теми са не само предизвикателство за днешния ден, те събудиха нашето чувство, нашата чувственост, нашите знания и провокираха нашия опит твърде далече назад във времето“, категорична е Попова.

#Маргарита Попова #Попова #война #предизборна кампания #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"