Изчезналата полякиня е била убита

Изчезналата полякиня е била убита
26-годишният Макс и 23-годишната Йоана
A A+ A++ A

Трупът, изхвърлен от морето край Царево, е на изчезналата полска туристка Йоанна Станик. Това е заключението на извършената ДНК експертиза, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас.

„Заведено e досъдебно производство срещу неизвестен извършител с дата 17 септември“, съобщи говорителят Красимира Кателиева.

Обвинението е по чл. 115 - за убийство. Според официалното съобщение на държавното обвинение разследването е за това, че „на 17.09.2014 г., около 08,40 ч., във водите на Черно море, в северозападната част на плаж във ваканционно селище „Оазис“, землището на с. Лозенец, общ. Царево, обл. Бургаска, умишлено е умъртвено лице от женски пол с неустановена самоличност".

Два трупа в напреднал стадий на разложение бяха открити преди дни в Царево и Поморие. На ужасяващата гледка се натъкнали случайни минувачи, които се обадили на тел. 112.

26-годишният Макс и 23-годишната Йоана пристигат в България с група от 25 души в деня, когато изчезват – 6 септември. Настаняват се в хотел „Златен рог“ на Златни пясъци и още същата вечер отиват на дискотека. Заедно с група свои сънародници купонясват в клуб „Мъпет“. Според очевидци те тръгнали към плажа, за да посрещнат изгрева на слънцето. За последно са видени в 2 ч. срещу 7 септември. Според други студентите отишли на нощно къпане, което е завършило с фатален край.

#Царево #Красимира Кателиева #полякиня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"