Motorola: Топмоделите смартфони са на път да изчезнат

Motorola: Топмоделите смартфони са на път да изчезнат
A A+ A++ A

В интервю за сайта Re/code президентът на Motorola Рик Остерлох споделя детайли за стратегията на компанията, която още очаква финализиране на сделката с Lenovo, за задържане на пазара на смартфони. Според него Motorola има подход, различен от всеки друг на пазара. Компанията се е фокусирала върху осигуряването на модели от сравнително висок клас на достъпни цени и смята, че има предимство, като предлага почти чист Android с добавки, които не се предлагат от конкурентите.

Според него най-висок риск има за компаниите, които са фокусирани върху хай енд пазара. Той смята, че дните на смартфоните за 600-700 долара са преброени, тъй като хората осъзнават, че не е нужно да плащат толкова пари, за да получат подобно потребителско преживяване. По отношение на отношенията с Lenovo Остерлох споделя, че макар компаниите да работят самостоятелно до приключване сделката, те са успели да направят известно бъдещо планиране за нещата, които искат да направят заедно.

Според него Motorola знае какви от възможностите на Lenovo иска да използва и обратното. Ключов ще се окаже обхватът на китайската компания, който ще позволи на Motorola да покрие много повече от сегашните 45 страни, в които присъства. Остерлох посочва, че компанията вече е на второ място в Бразилия и на четвърто в Индия, което се дължи на прозрачната и достъпна цена на продуктите й.

http://recode.net/2014/09/05/rick-osterloh-on-motorolas-new-products-and-the-future-with-lenovo-qa/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"