Борисов е разтревожен за изборния резултат

Борисов е разтревожен за изборния резултат
A A+ A++ A

Изключително съм разтревожен, за разлика от други избори, че след 5 октомври, че в България може да има стабилност, каза пред Дарик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него е много възможно да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред.

Дори и висок изборен резултат на ГЕРБ, не означава стабилност, смята бившият премиер. "На нас ни трябва този резултат, за да може другите политически партии да видят в какво състояние са", разкри той. И призова: "Ако ни е мила държавата, да сядаме и да търсим начин за минаване през тази изключително тежка криза, без да фалираме".

По думите на Борисов няма организация на ГЕРБ в страната, която би подкрепила съвместно управление с ДПС.

За социалистите изказването му остави вратата отворена: "Ако БСП ни победи, защото на 5 октомври е възможно да бъдем победени от БСП, аз ще ги подкрепя във взимането на решение в името на стабилността".

Други възможности за съвместно управление според него са малко вероятни. С „България без цензура” няма как - коалицията, която направиха, няма да има нито „чисти” ръце, нито каквото и да било, обясни Борисов.

А Реформаторският блок се държат така последния месец, че явно не искат коалиция, заключи той.

#коалиция #ГЕРБ #избори #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"