Lenovo ще финализира сделката с IBM на 1 октомври

Lenovo ще финализира сделката с IBM на 1 октомври
A A+ A++ A

Lenovo обяви, че на 1 октомври ще бъде финализирана сделката с IBM за покупката на бизнеса с x86 сървъри на американската компания. Крайната сума е 2,1 милиарда долара и е по-ниска от обявената през януари 2,3 милиарда долара заради различни фактори като промяна в оценката на наличностите и др. съобщи китайската компания. 1,8 милиарда долара ще бъдат платени в брой, а останалите в ценни книжа.

Сделката е важен индикатор за желанието на Lenovo да диверсифицира продуктовото си портфолио, така че то да не зависи изцяло от свиващия се пазар на персонални компютри. По-рано през годината компанията купи от Google с тази цел и бизнеса с телефони на Motorola, който ще използва за увеличаване на пазарния си дял в бързо растящия мобилен сегмент.

В интервю за Reuters шефа на Lenovo Янг Юанкинг заявява, че сделката с IBM отваря нови възможности за ръст и очаква през първата година подразделението за x86 сървъри да донесе приходи на стойност 5 милиарда долара при марж на печалбата по-висок от сегашния 4% за PC бизнеса на компанията. Lenovo и сега предлага сървъри от нисък клас под името ThinkServer, но продуктите на IBM ще осигурят на компанията достъп до машини от по-висок клас за реална конкуренция на HP и Dell в решенията за големи и средни компании.

http://www.reuters.com/article/2014/09/29/us-lenovo-ibm-deals-idUSKCN0HO08N20140929

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"