В следващото НС влизат 8 партии?

В следващото НС влизат 8 партии?
В следващото Народно събрание могат да влязат 7 или 8 партии или коалиции. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В следващото Народно събрание могат да влязат 7 или 8 партии или коалиции. За ГЕРБ биха гласували 35%, а за БСП лява България 21,2%, сочи проучване на Института за модерна политика /ИМП/.

Към момента на проучването, "България без цензура" получава подкрепата на 5,8% от заявилите, че ще гласуват, а делът на Реформаторският блок е 5,6%. С активна кампания на терен и премерени послания АБВ успява да привлече подкрепата на 5,4% от заявилите, че ще гласуват. От началото на предизборната кампания "Атака" бележи нарастване на влиянието си и получава подкрепа над 5% от заявилите, че ще гласуват.

В този порядък е и подкрепата за коалицията Патриотичен фронт – 5% от заявилите, че ще гласуват. ДПС получава подкрепата на 12,7% от заявилите, че ще гласуват. Партията обаче традиционно показва много по-висок резултат на избори, отколкото дават изследванията.

Още в края на юли се открои сериозна дистанция между двете големи политически сили ГЕРБ и БСП, която първоначално бе приета с изненада и известно недоверие от медии и публика, но само 2-3 седмици след това всички останали социолози потвърдиха тази тенденция. Според ИМП е възможно в изборния ден ГЕРБ да получи подкрепа от около 36-39%.

#ИМП #АБВ #ДПС #БСП #ГЕРБ #Патриотичен фронт #Реформаторският блок #"България без цензура" #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"