Бриджит Бардо на 80: Купете си коте или спонсорирайте приют!

Бриджит Бардо на 80: Купете си коте или спонсорирайте приют!
A A+ A++ A

Бриджит Бардо отпразнува 80-годишнината си в дома си на френската Ривиера, избягвайки шумотевицата и отдавайки са на любимото си занимание за защита на животните.

За юбилея си символът на френското кино от 60-те години "не иска нищо", сподели журналистът и писател Анри-Жан Серва, неин приятел.

Вместо подаръци,  звездата подкани слушателите на радио "Европа 1", където отиде на интервю, да отскочат в най-близкия приют за животни и да си вземат малко коте, куче или да спонсорират приюта, както и да ядат по-малко месо.

Все пак, пред къщата й в Сен Тропе

почитатели оставиха 250 букета

Бардо отбеляза рождения си ден в тесен кръг от членове на фондацията й за защита на животните, няколко приятели и съпруга й Бернар д`Ормал.

Фондацията й поднесе като подарък специално издание на списанието, което тя редактира с най-добри пожелания от знаменитости и организации за защита на животните, на които е помагала.

Френския дизайнер Карл Лагерфелд й изпрати "монументална" кошница с орхидеи, наред с голямо дарение за фондацията й.

Бардо обяснява, че разделя живота си на две части:

Първият живот ми позволи да успея във втория

Ако не бях Бриджит Бардо и известна по целия свят, никога нямаше да мога да направя и една десета от това, което правя за животните", казва актриса, която навремето допринесе доста за сексуалното разкрепостяване.

Късайки с буржоазното си семейство, тя пробива в киното, след като е учила за танцьорка. През 1956 г. прави големия си пробив в киното с участието си във филма "И Бог създаде жената", създаден специално за нея от съпруга й - режисьора Роже Вадим.

В него тя танцува горещо, страстно и сексапилно мамбо, по време на което цепката на дългата й пола се отваря догоре - сцена, която предизвиква скандал. Филмът е забранен в някои американски щати.

Митът обаче се ражда и Бардо е определена за най-красивата жена на света

Все повече жени започват да имитират нейния маниер и освободеност.

Нейният чар й коства обаче личния живот. Преследвана е от орди любопитни фотографи, които искат да са свидетели на всеки миг. Четирима съпрузи, раждане на дете, което не иска, множество раздели и няколко опита за самоубийство са цената на нейната слава.

Изчерпана и уморена от тази известност, Бриджит Бардо слага рязко край на своята кинематографична кариера през 1973 г., когато се посвещава изцяло на животните след като е видяла репоргаж за лов на тюлени. Тя живее и до днес в двете си имения в двата края на Франция, и двете - далеч от погледите на любопитните.

#Бриджит Бардо #80-годишнина #Франция #животни #рожден ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »